Οι νιφάδες από σίκαλη παράγονται με τη συλλογή σίκαλης, το ψήσιμο αυτής σε φωτιά αερίου και στη συνέχεια της άλεσης τους σε νιφάδες. Συχνά καταναλώνεται ως ζεστό δημητριακό. Άλλες συνταγές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι νιφάδες σικάλης είναι οι granola, μούσλι, κρεμώδη σούπες, σούπες, επιδόρπια, κρούστες πίτας και ψημένα αγαθά. Είναι εκατό τοις εκατό ολικής αλέσεως, καθιστώντας τες πολύ υψηλά σε φυτικές ίνες και μαγγάνιο. Δοκιμάστε να της προσθέσετε στην καθημερινή σας διατροφή φια να επωφεληθείτε απο τα οφέλη τους.

Διατροφικά στοιχεία ανά 100 γρ
Ενέργεια : 1414 kj / 338 kcal Λιπαρά : 1,6 γρ Κορεσμένα λίπη : 0,2 γρ
Υδατάνθρακες : 76 γρ Φυτ.Ινες 15,0 γρ Σάκχαρα : 1,0 γρ Πρωτεΐνες : 10,0 γρ Νάτριο : 0,02 γρ