Οι κόκκινες φακές είναι οι γνωστές σε όλους μας φακές… απλά ξεφλουδισμένες! Είναι ένα όσπριο πλούσιο σε σίδηρο, φώσφορο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες Β και φυτικές ίνες οι οποίες βοηθούν στην μείωση της χοληστερόλης . Αυτή η φακή έχει πιο απαλή γεύση από αυτήν της κοινής φακής και ετοιμάζεται πολύ πιο γρήγορα ( 15 λεπτά ) . Αφού είναι ξεφλουδισμένη… είναι και πιο εύπεπτη, ειδικά για άτομα με ευερέθιστο έντερο .

Συνταγή φακές μαύρες σούπα Βιοβλαστός :
ΥΛΙΚΑ.
500γρ φακές κόκκινες Βιοβλαστός , ένα καρότο ψιλοκομμένο , μια πατάτα ψιλοκομμένη, 1 κρεμμύδι τριμμένο 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα , 1/2 ματσ. μαϊντανό, μια σκελ. σκόρδο λιωμένη 1/2φλ. ελαιόλαδο πάπρικα αλάτι πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεδιαλέγουμε και ξεπλένουμε καλά τις φακές . Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι το κρεμμύδι τα φρέσκα κρεμμύδια το σκόρδο το καρότο την πατάτα και τα σοτάρουμε λίγο . Προσθέτουμε τις φακές και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά . Προσθέτουμε την πάπρικα αλάτι και πιπέρι . Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25′ περίπου μέχρι να χυλώσει η σούπα .

Διατροφικά στοιχεία ανά 100 γρ
Ενέργεια : 1597 kj / 378 kcal Λιπαρά : 1,18 γρ Κορεσμένα λίπη : 0,22 γρ
Υδατάνθρακες : 59 γρ Φυτ.Ινες 11 γρ Σάκχαρα : 2 γρ Πρωτεΐνες : 25 γρ Νάτριο : 0,02 γρ