Η καλλιέργεια του ρεβιθιού ήταν γνωστή από αρχαιότατους χρόνους στις περιοχές γύρω από τη Μεσόγειο. Η παρουσία πολλών θρεπτικών ουσιών στα ρεβίθια, τα καθιστά ιδανική τροφή με πολλά οφέλη στην υγεία. Γι΄ αυτό και η ευρεία απήχηση του ρεβιθιού , αντανακλάται σε έθιμα, τραγούδια, παροιμίες ακόμα και παραμύθια. Το ρεβίθι είναι μια από τις καλύτερες φυσικές πηγές πρωτεΐνης μεγάλης βιολογικής αξίας ισάξια του κρέατος . Το ρεβίθι είναι μια από τις καλύτερες φυσικές πηγές πρωτεΐνης μεγάλης βιολογικής αξίας ισάξια του κρέατος. Θεωρείται πλήρη τροφή για τον άνθρωπο και μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως το κρέας . Αποτελεί επίσης μια πλούσια πηγή φυσικών ινών . Τέλος, είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, δεδομένου ότι καταναλώνονται με τον φλοιό τους (το 70% του ασβεστίου τους βρίσκεται εκεί).

Συνταγή ρεβίθια σούπα Βιοβλαστός :
ΥΛΙΚΑ
500γρ ρεβίθια Βιοβλαστός 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 φλ. ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν για πολλές ώρες (ιδανικά 12 ώρες) σε νερό με μια κσ αλάτι . Ρίχνουμε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα με κρύο νερό, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι . Αφαιρούμε 2-3 στρώσεις από το κρεμμύδι και ρίχνουμε το υπόλοιπο ολόκληρο στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσουν για 50′ ή μέχρι να χυλώσουν και να λιώνουν Όταν σταματήσει το βράσιμο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και από πάνω το καπάκι και αφήνουμε για 5′ πριν σερβίρουμε . Σερβίρουμε ζεστά με αλατοπίπερο, λάδι, λεμόνι και κρεμμυδάκι .

Διατροφικά στοιχεία ανά 100 γρ
Ενέργεια : 1523 kj / 364 kcal Λιπαρά : 6 γρ Κορεσμένα λίπη : 0,6 γρ
Υδατάνθρακες : 61 γρ Φυτ.Ινες 17 γρ Σάκχαρα : 11 γρ Πρωτεΐνες : 19 γρ Νάτριο : 0,024 γρ