Το τρίχρωμο πιπέρι είναι μια μίξη τεσσάρων διαφορετικών κόκκων πιπεριού, το λευκό, το μαύρο, το πράσινο και το ροζ. Αυτοί οι τέσσερις κόκκοι πιπεριού διαφέρουν μεταξύ τους. Το μαύρο και το πράσινο πιπέρι είναι ο ίδιος καρπός αλλά συλλέγονται σε διαφορετικό χρόνο ωρίμανσης, ενώ το λευκό πιπέρι προέρχεται από το μαύρο επίσης άλλα υπόκεινται σε αποφλοίωση και τέλος το ροζ προέρχεται από μια συγγενική οικογένεια πιπερόδεντρου που συνήθως συναντάται στην Βραζιλία και το Περού. Ο συνδυασμός όλων αυτών μας δίνει μια εξαιρετική γεύση στο φαγητό αλλά και ένα υπέροχο άρωμα. Χρησιμοποιείται από πολλούς όχι μόνο για την ιδιαιτερότητα στην γεύση που δίνει στα φαγητά αλλά και για τα οφέλη που προσφέρει το πιπέρι στον οργανισμό μας, όπως η αποτοξίνωση του οργανισμού, η αύξηση του μεταβολισμού και η ενίσχυση του δέρματος. Ας μην ξεχνάμε φυσικά και την χρήση του σε συνδυασμό με κάποιο αφέψημα, συνήθως τσάι, που βοηθά στην καταπολέμηση του βήχα.

Διατροφικά στοιχεία ανά 100 γρ
Ενέργεια : 1088 kj / 270 kcal Υδατάνθρακες : 50 γρ Φυτ. Ίνες : 8 γρ Σάκχαρα : 0,30 γρ
Λιπαρά : 2,50 γρ Κορεσμένα λίπη : 0,30 γρ Πρωτεΐνες : 8,7 γρ Αλάτι : 0,022 γρ