Το κίτρινο ρύζι παρμπόιλντ έχει υποκίτρινο χρώμα και το σχήμα του είναι μεσόσπερμο. Το χρώμα του οφείλεται στον εξωτερικό φλοιό του ρυζιού ο οποίος απομακρύνεται σε στάδιο της επεξεργασίας του. Θεωρείται ιδανικό για πιλάφι και για κάθε συνταγή λόγω του ότι παραμένει σπυρωτό.

Τρόπος και χρόνος μαγειρέματος :
Ένα μέρος παρμπόιλντ χρειάζεται 2,5 μέρη υγρού για να μαγειρευτεί , ενώ ο χρόνος βρασμού του κυμαίνεται στα 15-20 λεπτά.

Διατροφικά στοιχεία ανά 100 γρ
Ενέργεια : 1488 kj / 350 kcal Λιπαρά : 1,38 γρ Κορεσμένα λίπη : 0,22 γρ
Υδατάνθρακες : 78,2 γρ Φυτ.Ινες 2,4 γρ Σάκχαρα : 0,2 γρ Πρωτεΐνες : 6,8 γρ Νάτριο : 0,012 γρ