Το ρύζι arborio έχει μεγάλο και πλατύ κόκκο και σχήμα μεσόσπερμο. Είναι Ιταλικής συνήθως προέλευσης και χρησιμοποιείται για την παρασκευή κλασσικού Ιταλικού ριζότου. Προσφέρει το επιθυμητό κρεμώδες αποτέλεσμα.

Χρόνος μαγειρέματος :
Ο χρόνος βρασμού του κυμαίνεται στα 35-40 λεπτά

Διατροφικά στοιχεία ανά 100 γρ
Ενέργεια : 1078 kj / 255 kcal Λιπαρά : 2,14 γρ Κορεσμένα λίπη : 0,3 γρ
Υδατάνθρακες : 38 γρ Φυτ.Ινες 22,9 γρ Σάκχαρα : 3,7 γρ Πρωτεΐνες : 20,9 γρ Νάτριο : 0,001 γρ