Το αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι είναι ένα ιδιαίτερο αλεύρι με μοναδική γεύση. Η περιεκτικότητα του σε γλουτένη είναι χαμηλότερη από αυτή του κανονικού αλευριού σιταριού που όλοι γνωρίζουμε. Αυτό το χαρακτηριστικό του το κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στους ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη και αλλεργία. Περιέχει βασικό αμινοξύ Λυσίνη που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι βασικό στοιχείο στη βιοχημική λειτουργεία του εγκεφάλου. Λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και σε σύνθετες ουσίες αμινοξέων, με την κατανάλωσή του από τον άνθρωπο βοηθάει στην καλυτέρευση της χοληστερίνης στο αίμα. Επίσης περιέχει βιταμίνες, κυρίως της ομάδας Β’ και σάκχαρα βραδείας διάσπασης καθώς και προβιταμίνη Α που ενεργεί στην καλή όραση και την πρόληψη της ξηροδερμίας. Ακόμη, περιέχει βιταμίνη Ε, που είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.
Είναι ιδανικό για ψωμί, πίτες, κουλουράκια, κριτσίνια και άλλα αρτοσκευάσματα. Πολλοί το χρησιμοποιούν για να παρασκευάζουν ακόμα και ζυμαρικά.
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ
Ενέργεια : 1499 kj / 355 kcal Πρωτεΐνες : 12 γρ Φυτ.Ινες : 3 γρ Σάκχαρα : 2.3 γρ
Υδατάνθρακες : 73 γρ Λιπαρά : 1,30 γρ Κορεσμένα λίπη : 0,30 γρ Νάτριο : 0 γρ