Το χωριάτικο αλεύρι, είναι αλεύρι από σκληρό σιτάρι με υποκίτρινο χρώμα . Χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή ψωμιού διότι είναι πλούσιο σε γλουτένη και βοηθά το ζυμάρι να φουσκώσει. Επίσης του δίνει μια ιδιαίτερη ελαστικότητα που το κάνει πολύ ευχάριστο στη βρώση. Τέλος χρησιμοποιείται παραδοσιακά σε ζύμες και πίτες.

Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ
Ενέργεια : 1523 kj / 340 kcal  Πρωτεΐνες : 10 γρ  Φυτ.Ινες : 2,7 γρ   Σάκχαρα : 0,3 γρ
Υδατάνθρακες : 76 γρ   Λιπαρά : 1 γρ  Κορεσμένα λίπη : 0,2 γρ  Νάτριο : 0,02 γρ